Interieur stylist voor interieuradvies aan huis – Boskoop, Alphen aan den Rijn, Waddinxveen

Een persoonlijk interieur ontwikkelen is de wens van veel mensen, een eigen touch, maar toch stijlvol en met veel persoonlijkheid. Als interieurstyliste weet ik als geen ander hoe belangrijk het is om je thuis te voelen in je eigen huis. De plek waar je thuis komt na een lange dag werken, waar je je terug kunt trekken om even in je eigen bubbel te zijn, of juist een plek die je kunt delen met vrienden en familie. Iedereen heeft zijn eigen interieur wensen, mijn kracht is jouw wensen om te zetten naar jouw persoonlijke interieur.

Bij mij staan comfort en persoonlijkheid voorop. Daarnaast vind ik een goede balans tussen praktisch en stijlvol belangrijk. Trends en ontwikkelingen in interieurland volg ik graag om mij te laten inspireren, maar ik ben absoluut geen stylist die trendgevoelig is, ik luister naar mijn klant en ontwerp naar de wensen van mijn klanten. 

Door mijn onafhankelijkheid ben ik niet gebonden aan een winkel, merk of leverancier. Zo kan ik mijn ontwerpen dus volledig aanpassen naar de wensen en persoonlijkheid van mijn klant.  

Interieur stylist voor interieuradvies aan huis - Boskoop, Alphen a/d Rijn, Waddinxveen

Interieur stylist voor interieuradvies aan huis - Boskoop, Alphen a/d Rijn, Waddinxveen

Interieur stylist voor interieuradvies aan huis – Boskoop, Alphen a/d Rijn, Waddinxveen
Interieur stylist voor interieuradvies aan huis - Boskoop, Alphen a/d Rijn, Waddinxveen

Interieur stylist voor interieuradvies aan huis - Boskoop, Alphen a/d Rijn, Waddinxveen

Interieur stylist voor interieuradvies aan huis – Boskoop, Alphen a/d Rijn, Waddinxveen

Persoonlijk interieur advies afgestemd op jouw wens

Als interieurstyliste is het mijn missie en passie om jouw huis om te toveren tot jouw droominterieur. Ik vind persoonlijkheid, creativiteit en gebruiksvriendelijkheid erg belangrijk en mijn adviezen zullen zich hier ook op berusten. 

Ik kan je helpen met al je interieurwensen, van kleine tot grote dromen. Een nieuwe indeling met bestaande meubels of een nieuwbouw huis waar alles nog moet gebeuren? In beide gevallen ontzorg ik graag. Door samen te kijken naar de wensen en mogelijkheden komen we tot een persoonlijk plan. 

Trends en ontwikkelingen op het gebied van interieur zijn leuk en interessant, maar ik kijk liever naar de persoon in het interieur. Wat zijn jouw wensen en hoe kunnen we jouw woning omtoveren tot jouw fijnste thuis.  Mijn interieurplan is dus altijd een persoonlijk plan en altijd gebaseerd op jouw wensen. Het maken van mooie combinaties tussen bestaande meubels en nieuwe items maken dat ik voor elk budget een passend interieurplan kan maken. 

Enthousiast geworden en aan de slag met jouw interieur? Ik help je graag, van brainstormsessies tot een volledig interieur plan, ik kan je in verschillende fases ondersteunen. 

Ontdek de mogelijkheden!

Mijn woonkamer mist warmte en sfeer

Een veel voorkomende interieur wens is warmte of sfeer in de woonkamer, vaak is er al veel geprobeerd en gepuzzeld maar laat het resultaat telkens te wensen over. Warmte en sfeer creëer je niet alleen met een nieuw kleurtje op de muur of een schilderij aan de wand, vaak ligt het probleem in de basis. 

Door een goede basis te ontwerpen en gebruik te maken van verschillende vormen, materialen, kleuren en texturen kun je warmte en sfeer creëren in de woonkamer.  Natuurlijke materialen zoals wol, hout, linnen en katoen brengen veel sfeer in een interieur, maar gecombineerd met verkeerde kleuren kunnen ze helemaal dood slaan. De sleutel naar een warme en sfeervollere woonkamer is balans.

Daarnaast is het belangrijk om gebruik te maken van de natuurlijke lichtinval. Door te spelen met het licht kun je hele andere effecten creëren. Zo kun je bijvoorbeeld horizontale jaloezieën gebruiken om de lichtinval te breken waardoor een knussere sfeer ontstaat. 

Ook persoonlijke elementen kunnen sfeer en warmte brengen. Denk bijvoorbeeld aan foto’s, portretten of meubels en accessoires met emotionele waarde. De fijne herinneringen geven gelijk een goed gevoel en de persoonlijke touch versterkt het ‘thuis’ gevoel. 

Persoonlijkheid toevoegen aan een interieur is een van mijn specialiteiten. Ik luister graag naar uw wensen zodat we samen tot een warm en sfeervol, maar zeker ook persoonlijk, interieurplan komen.  Kies voor een totaalplan, zodat we gezamenlijk een plan maken voor je gehele interieur.

Interieur stylist voor interieuradvies aan huis - Boskoop, Alphen a/d Rijn, Waddinxveen

Interieur stylist voor interieuradvies aan huis - Boskoop, Alphen a/d Rijn, Waddinxveen

Interieur stylist voor interieuradvies aan huis – Boskoop, Alphen a/d Rijn, Waddinxveen
Interieur stylist voor interieuradvies aan huis - Boskoop, Alphen a/d Rijn, Waddinxveen

Interieur stylist voor interieuradvies aan huis - Boskoop, Alphen a/d Rijn, Waddinxveen

Interieur stylist voor interieuradvies aan huis – Boskoop, Alphen a/d Rijn, Waddinxveen
Interieur stylist voor interieuradvies aan huis – Boskoop, Alphen a/d Rijn, Waddinxveen

Welke kleur kies ik op de muur 

Kleur is een van de belangrijkste factoren in een interieur. Het geeft sfeer, zet de toon en maakt of breekt de basis. Kleur is ook ontzettend persoonlijk én iedereen ziet kleur net anders, daarom is een kleuradvies op maat ook belangrijk. 

Naast dat onze ogen kleur allemaal net iets anders zien, heeft ook licht veel invloed. Want zonder licht is er geen kleur.  Een kleur advies hangt dus samen met de lichtval in de ruimte. Zo maak zuiderlicht warmer en noorderlicht koeler.  Dit is bepalend voor hoe een kleur uitpakt in een ruimte. 

Maar welke kleur kies je op de muur? En wat staat er mooi? In de regel is het zo dat warmere kleuren (denk aan terracotta, roodtinten, oranjetinten, rozige kleuren) beter uitpakken in ruimtes met licht vanuit het noorden, of beter gezegd, niet direct vanuit het zuiden. Dit komt omdat de warme ondertonen dan minder worden benadrukt. Wil je deze ondertonen juist wel benadrukken, dan passen ze ook prima in een ruimte met veel licht vanuit het zuiden. Zo geldt dat andersom voor koelere kleuren (blauw, groen, grijzige kleuren, of wit met grijzige ondertonen). Zo zie je maar dat kleur enorm persoonlijk is en dat het per ruimte verschild. 

Om tot een goede kleurkeuze te komen vind ik persoonlijkheid en de ligging maar ook de vorm van de ruimte belangrijk. In een brainstormsessie aan huis help ik je graag met het bepalen van de juiste basis in een specifieke ruimte. Ik maak samen met jou, op basis van jouw wensen, voorkeuren en ideeën een passend kleuradvies. 

Welke indeling past het beste  

Een belangrijk onderdeel van het creëren van eenheid is de indeling.  Je wilt optimaal gebruik maken van de ruimte, maar het moet wel gezellig en knus aanvoelen. 

De vuistregel is, werk met het licht mee. Maak gebruik van de al bestaande lijnen in de ruimte en begin vanuit hier. Daarnaast is het belangrijk om de ruimte in te delen in doelen, bijvoorbeeld werken, ontspannen of eten/koken. Doormiddel van deze doelen kun je een vlekkenplan maken. Het is handig om de doelen van elkaar te scheiden, maar soms is het juist wenselijk om ze in elkaar over te laten lopen. Door de gebruiksdoelen van een ruimte te specificeren krijg je zelf al een beter beeld van wat je met de ruimte kunt.  Als je deze doelen eenmaal hebt geformuleerd kun je aan de gang met jouw wensen en ideeën. Dit kun je later omzetten in een plan. 

Op papier is het zo makkelijk, volg de lijnen, volg het licht, maar in de praktijk blijkt dit toch moeilijker. De lijnen en het licht werken niet altijd met de al bestaande meubels, of nieuwe passende meubels vinden is toch een grotere uitdaging dan gedacht.  Een interieurplan afgestemd op jouw persoonlijke wensen en ideeën kan een goede eerste stap zijn tot een nieuwe indeling, ook met bestaande meubels kun je een totaal nieuw interieur creëren. In een brainstormsessie help ik je met een plan en advies, zodat je zelf verder kunt met je nieuwe indeling of interieur. 

Hoe zorg ik dat het een geheel wordt in huis

Een veel voorkomend interieurprobleem is dat het een ‘van-alles-watje’ is geworden.  Een huis is een ‘levend’ object, door de jaren heen verzamel je spullen, vaak met emotionele waarde, die je graag een mooi plekje in je interieur wilt geven. Vaak ontstaat hierdoor een allegaartje aan spullen, maar dit hoeft helemaal geen probleem te zijn.  Ook hier is de juiste balans de sleutel tot een interieur dat in harmonie is. 

Door te zoeken naar de juiste verhoudingen, kleuren, materialen en vormen kun je een goede balans creëren. Wat ook van belang is, is het kiezen van de juiste basis. Zodra de basis goed is, kun je vanuit daar opbouwen en combineren. Doordat je de basis in je gehele woning of kamer doortrekt ontstaat er een natuurlijke balans, dat geeft rust en creëert eenheid.

Wat ook kan helpen is bepaalde spullen die een bepaald verband hebben met elkaar te combineren, kijk hierbij bijvoorbeeld naar kleur of vorm. Herschik deze objecten eens en zet ze bij elkaar, of creëer juist balans door verschillende vormen of materialen met elkaar te mixen.  


Er zijn tal van mogelijkheden om materialen, kleuren, vormen en stijlen met elkaar te combineren, maar dit is niet altijd gemakkelijk. Ik kom graag bij je langs om samen tot een goed plan te komen. In een interieur & styling gesprek help ik je naar een prachtig gebalanceerd interieur. 

Hoe zorg ik voor betere akoestiek 

Slechte akoestiek kan leiden tot concentratie problemen, vermoeidheid en zelfs depressies. Door slechte akoestiek ontvangt je brein continue prikkels en dit kan vergaande gevolgen hebben. Gelukkig is het in de meeste gevallen niet zo ernstig dat een slechte akoestiek medische gevolgen heeft, maar voorkomen is altijd beter dan genezen. 

Slechte akoestiek in een ruimte ontstaat doordat er teveel gladde, harde oppervlakken zijn die het geluid doen weerkaatsen en makkelijk laten verplaatsen door de ruimte. Om de akoestiek te verbeteren moet je zorgen dat deze oppervlakken worden ‘doorbroken’.  Dit kun je doen door het gebruik van geluiddempende of zelfs geluidsabsorberende materialen toe te passen.  

In een woning zijn we vaak snel geholpen met een karpet en wat stevigere gordijnen, maar als dit niet genoeg is moeten we naar andere oplossingen kijken. Soms is het plakken van vilt, onder vlakke oppervlakten zoals de tafel, voldoende om de akoestiek te verbeteren, maar bij grote open ruimtes is het belangrijk om te kijken hoe je de vlakke oppervlaktes het beste kunt doorbreken. 

Om een goed akoestisch plan te creëren is het belangrijk om de ruimte in beeld te hebben, daarnaast zijn de woonwensen belangrijk en het doel van de ruimte. Afhankelijk van de woonwens kan het akoestische plan namelijk wijzigen. Heb je hulp nodig bij het maken van een akoestisch plan, neem dan gerust contact op, dan kijken we samen naar mogelijkheden en oplossingen.

Huidige interieur restylen of een volledig nieuw interieur

Al die televisieprogramma’s met de meest prachtige interieurs zorgen er soms voor dat je zelf ook een volledig nieuw interieur wilt aanschaven. De ene trends volgt de ander in sneltreinvaart op en eigenlijk is het niet bij te benen, maar niet getreurd. Vaak kun je je bestaande meubels gemakkelijk een make-over geven met een linkje verf of een nieuw handgreepje. Ook een andere kleurtje op de muur en wat nieuwe accessoires kunnen al een wereld van verschil maken. 

Ben je echt uitgekeken op je meubels? Dan is wellicht een volledig nieuwe interieur een goed idee, maar houd ook hier rekening met veranderingen in de toekomst, kies bijvoorbeeld voor meubels die je opnieuw zou kunnen bekleden of een andere kleurtje kan geven.   

Als interieurstyliste vind het belangrijk dat persoonlijkheid centraal staat. Bij het uitzoeken van een nieuw, of restylen van een bestaand interieur vind ik het dan ook belangrijk om te kijken naar meubels, kleuren en vormen die bij jouw woonwensen passen. Trends vind ik veel minder belangrijk, ik kijk liever naar het geheel en jouw wens. Is jouw wens een tijdloos interieur, dan maken we daar een plan voor, wil je liever wél met trends meegaan, dan kan dat natuurlijk ook. Ik help je bij het kiezen van de juiste meubels, materialen en kleuren zodat jouw woonwens helemaal uitkomt. 

Een kleine make-over, verbouwing, of toch verhuizen? 

Is alleen je interieur veranderen niet voldoende en twijfel je over een verbouwing of zelfs verhuizen? Dan is het wellicht tijd om mij in te schakelen. Voordat je halsoverkop een te koop bord in de tuin zet is het misschien een goed idee om te kijken naar de mogelijkheden binnen je huidige woning, want vaak is er veel meer mogelijk dan dat je zelf voor ogen had. 

Je huidige woning is misschien niet meer helemaal naar wens, maar vaak kan een nieuw interieur of een verbouwing de woning volledig nieuw leven inblazen. Door te kijken naar de mogelijkheden zoals bijvoorbeeld een nieuwe keuken, vloer of een volledig nieuwe indeling krijg je weer een hele nieuwe kijk op je woning. 

De keuze tussen een kleine make-over, verbouwing of zelfs verhuizen is niet makkelijk, wil je weten wat de mogelijkheden zijn in je huidige huis, zodat je kunt besluiten of je toch voor die verbouwing gaat of dat het toch verhuizen wordt, boek dan snel een brainstormsessie!