Interieur inspiratie en styling tips

Interieur inspiratie en styling tips, daar staat deze pagina vol mee. Laat je inspireren en ga met je interieur aan de slag! Deze tips kun je eenvoudig toepassen in jouw interieur en hiermee zelf al de verbeterpunten in je interieur aanpakken. Ik werk zelf altijd vanuit een compleet uitgedacht plan en staat balans in de ruimte bij mij vooraan. Dus de eerste tip: maak voor je aan de slag gaat een plan: hoe wil je dat jouw interieur er uit komt te zien?De tweede tip: zorg voor een goede basis en balans in huis.

Raak je geïnspireerd maar weet je niet zo goed waar te beginnen en hoe je dit moet aanpakken? Ik help je graag! Bekijk hier de verschillende advies pakketten of stuur me een mailtje.

Inspiratie
Inspiratie
Persoonlijk interieur met foto’s

Hoe fijn is het dat je huis helemaal bij je past. Dat je huis als een thuis voelt, je er helemaal op je gemak bent en tot rust kan komen. Persoonlijkheid in huis is daarbij erg belangrijk. Dit kan door de kleuren die je kiest, door kunst, persoonlijke items die bijvoorbeeld een familieband hebben of een herinnering aan een vakantie. Ook foto’s maken een persoonlijk huis. Maar veel mensen vinden het lastig hoe je de foto’s op een mooie manier in huis kunt verwerken.  Hier een paar tips:
• Kies foto’s waar je blij van wordt. • Bewerk de foto’s; uitsnijden kan al zo veel met een foto doen, bewerken in helderheid en kleur ook. Zo kun je er voor zorgen dat alle foto’s dezelfde kleurtint hebben en daardoor gelijk goed bij elkaar passen. • Kies mooie lijsten in verschillende formaten en kleuren en maak daar een mooie compositie mee. Door foto’s bij elkaar te plaatsen en te groeperen geeft dat veel meer beleving dan her en der een losse foto. • Wissel af met een leuke quote, tekening of poster, dat geeft een speels effect. • Gebruik passe-partouts, dat is het witte kader tussen de lijst en de foto, dat geeft rust in het totaalbeeld en versterkt daarmee de foto.

Inspiratie
De keuken

De keuken is al een tijd niet alleen maar functioneel maar ook zeker een groot onderdeel in de leefruimte. Veel huizen hebben een open keuken en is de keuken dus altijd zichtbaar. De keuze van de keuken en de styling daaromheen is dus erg bepalend voor het geheel van je interieur. Daarnaast is een keuken ook een grote kostenpost en wil je er dus een lange tijd mee vooruit. Daarom extra belangrijk hier goed over na te denken en de juiste keuzes te maken. Juist een onafhankelijke interieur stylist kan je hier goed bij helpen. De kijkt naar de ruimte, jouw wensen en budget, zonder perse een bepaalde keuken te willen verkopen. Daarnaast denkt een interieur stylist verder dan de keuken zelf, maar denkt mee in de styling er omheen en creëert ze een geheel met de rest van het huis.

Op mijn Instagram komen veel inspirerende berichten en stories voorbij, volg je mij daar? Op mijn Pinterest pagina eindeloos veel inspiratie per categorie, neem een kijkje en volg mijn op Pinterest!

Inspiratie
Accessoires stylen

Overal in huis heb ik sfeerhoekjes gemaakt. In de vensterbank, op een kast of het aanrecht. Dit bestaat eigenlijk altijd uit een groepje van verschillende accessoires. Ik mix dan diverse materialen, kleuren, vormen en formaten, maak daar een mooie compositie van en je hebt gelijk een mooi resultaat. Door deze items te groeperen creëer je één punt waar de aandacht naartoe getrokken wordt. Dat geeft meer rust en breng veel meer sfeer dan wanneer je overal wat losse items hebt staan. Wil je hulp bij het stylen en groeperen van jouw persoonlijke items? Met de brainstormsessie aan huis kan ik je helpen met het stylen van jouw accessoires, ik laat je zien hoe ik te werk ga en  leg je uit waarom ik welke keuzes maak. Erg leerzaam dus!

Een sfeervol toilet

Het toilet, de ruimte waar je in de meeste gevallen niet zo lang bent. In huis vaak een ruimte die er in de basis prima uitziet maar wordt vergeten als het op de aankleding aankomt. Zonde, juist zo leuk om dit ook bij de rest van het interieur te betrekken. Om sfeer aan te brengen kun je het toilet opnieuw betegelen, maar ook wanneer dat niet in de planning zit zijn er veel manieren om meer sfeer aan te brengen in de wc. Denk aan stijlvolle accessoires zoals een zeeppompje, handdoekje en spiegel, verven of behangen van de muur of het plafond, leuke nieuwe hanglamp en lijstjes aan de muur.  

Inspiratie
Kleur in huis

Kleur in huis, iets dat veel mensen spannend vinden. Vaak wordt een kleur toegevoegd aan een bestaande basis, maar wat nou als je een of twee kleuren als uitgangspunt neemt en daar de basis omheen bouwt? Kleur kun je op veel verschillende manier, vormen en materialen in je interieur toepassen. Hoeft zeker niet altijd heel aanwezig of fel van kleur te zijn, maar is naar mijn idee wel altijd een sfeermaker. Voor het toepassen van kleur is lef/durf nodig en een plan. Welke kleur(en) op welke manier, materialen en producten,  toegepast in de ruimte en welke sfeer wil je er mee creëren. Als je dit helder hebt wordt het uitvoeren een stuk gemakkelijker! Nog een tip: Kies je kleuren altijd bij daglicht.

Inspiratie
Een fijne werkplek

Juist nu thuiswerken zo veel voorkomt is een fijne werkplek erg belangrijk. Het valt mij op dat deze vooral functioneel wordt ingericht. Maar op een plek waar we zo veel tijd doorbrengen is sfeer minstens zo belangrijk. En al helemaal als deze prominent in huis aanwezig is. Natuurlijk is het belangrijk dat je goed (dag)licht hebt, een goede stoel en fijn bureau, maar denk ook aan voldoende opbergruimte. Dat is je basis, maar wist je dat je in deze basis ook hele stijlvolle keuzes kan maken. Stem deze, als je werkplek prominent aanwezig is, af op de rest van de ruimte, hoe meer het een geheel vormt, des te rustiger de ruimte blijft. Zelf vind ik een rustige werkplek fijn, dus kies ik voor warme maar lichte kleuren en breng ik kleur aan met planten en droogbloemen. 

Inspiratie
Goede verlichting

Goede verlichting is de basis van ieder fijn interieur. Een lichtplan maken is best lastig, zeker als je het huis nog niet goed kent. Je wilt functioneel licht om goed te kunnen werken/leven, maar daarnaast ook sfeervol licht om het huis aangenaam te maken. Niet alleen de punten waar je verlichting aanbrengt zijn belangrijk, maar ook het type lamp en soort licht dat het geeft is sfeer bepalend. Ik vind het daarom heel erg belangrijk een goed lichtplan te gebruiken. Daarmee bedenk je voor iedere situatie een verlichting optie. Omdat dit bij nieuwbouw of verbouwing al vroeg in het proces uitgedacht moet zijn is het belangrijk hier niet te lang mee te wachten. Hoe is de verlichting in jouw huis? Helemaal naar wens of kan dit wel een verbetering gebruiken? Ook in een bestaand interieur kan ik je helpen met het optimaliseren van je verlichting.

Een goede binnenkomer

Een eerste indruk is best bepalend toch? Dat is bij mensen zo, maar ook zeker bij huizen het geval. De hal is in de meestal de eerste ruimte waar je binnenkomt als je een huis binnen stapt. Dit is vaak een functionele ruimte maar niet altijd even fijn ingericht. Meestal zelfs een beetje rommelig met tassen, schoenen en een volle kapstok. Er zijn heel veel functionele en stijlvolle manieren om je hal in te richten en daarmee je gasten een warm welkom te geven in je huis. Een fris en opgeruimde binnenkomer is niet alleen voor je gasten fijn, maar ook voor jezelf. Zo hebben wij een mooie kast op maat gemaakt waar we alle schoenen in op kunnen bergen.Zo houden we de hal opgeruimd, de sfeervolle bakstenen muur en de fijne lichte ruimte zorgt voor een fris, warm en stijlvol welkom.

Inspiratie
Low budget & Do It Yourself

Als interieur styliste denk ik juist heel graag met je mee! Ook als dat betekend dat we met kleine, low budget oplossingen, jouw interieur wensen vervullen. Voor een nieuwe look in de keuken hoef je echt niet altijd een hele nieuwe keuken aan te schaffen. Met mijn creativiteit en kennis van producten weet ik vaak hele mooie oplossingen te vinden die je gemakkelijk zelf kunt aanpakken en low budget zijn. Zo heb ik zelf de badkamer aangepakt, geen nieuwe badkamer, met met de bestaande saaie basis aan de slag gegaan. Ik wilde kleur, dus heb ik het plafond een spannende kleur gegeven. Zo valt het plafond op en vallen de saaie tegels een beetje weg. Ik heb wat frisse hangplanten in leuke potjes opgehangen, nieuwe hippe badmat en een toffe poster ontworpen die we op aluminium hebben laten afdrukken. Zo hebben we zelfs in de badkamer leuke kunst en kleur en past het beter bij de rest van het huis. Kosten: €135,00, resultaat: een knusse gezellige badkamer waar ik iedere ochtend weer heel blij en fris de dag begin.

Inspiratie
Inspiratie

Op mijn Instagram komen veel inspirerende berichten en stories voorbij, volg je mij daar? Op mijn Pinterest pagina eindeloos veel inspiratie per categorie, neem een kijkje en volg mijn op Pinterest!